2010. október 27., szerda

Falevelek között is csinosan, Balogh Renáta tollából

Az évszakváltozás mindig különleges hangulatot eredményez. Főleg ha a napsütéses, laza nyárból megyünk a munka és a tanulás frontján elvárásokkal teli, melankolikusabb őszbe. Reményeink szerint azonban az új ruhakollekciók érkezése kedvenc üzleteinkbe, feldobja majd a hangulatunkat. Mit tartogat vajon számunkra az ősz? Külföldi és hazai divatbemutatókon már fellebbentették a fátylat a hűvös évszak meghatározó darabjairól. Lássuk, miket is kell beszereznünk az esős, borongós hónapokra, hogy divatosan lépkedhessünk a falevelek között!
Filmszerkók
 
A tavasz és az ősz a két „legfilmszerűbb” hónap a divatvilágában. Ilyenkor a természet szolgáltatja a nagyszerű díszletet, a megfelelő ruhákkal párosítva úgy érezhetjük magunkat, mint egy francia szerelmes film hősnői. Ősszel rengeteg romantikus holmi áll rendelkezésünkre: kardigánok, bájos szoknyák, harisnyák, kötött sapkák és óriási kendők. Ha már a filmeknél tartunk, muszáj megemlíteni a Sex és New York 2 című filmet, ami a vetítés óta óriási hatást gyakorol a nők öltözködésére. Mit is láttunk? Patricia Field (a sorozat és a film stylistja) által megálmodott, néha a valóságtól kicsit elrugaszkodott darabokat, amelyek a sivatag világát idézik. Megjelentek a kaftánok, a turbánok, a pliszírozott ruhák és az arany csillogása. Ezeket a darabokat ősszel sem kell nélkülöznünk ha a szívünkhöz nőttek, mert az új kollekciókban is jelentős szerepet kap ez az irányvonal.
 
Zebramánia
 
Az állatminta, úgy látszik, nem akar kimenni a divatból. Pedig már minden létező bőrt lenyúztak szegényekről, és tessék, most a zebrák következnek. Hazánkban esélyes, hogy nem lesz túl népszerű ez a minta, hiszen a csíkos állatokról legtöbb embernek a „showman” Győzike és giccsparádéja jut eszébe, ami – valljuk be – nem a legsikkesebb kategória.
 
 Új textúrák, felületek
 
A szokványos megoldásokat most meglepő anyagpárosításokkal (farmer és muszlin, denim és tüll, csipke és buklé, buklé és lakk, buklé és szegecselt bőr) és struktúrákkal frissítik, ez lendületet és energiát ad a ruháknak.
 
’80-as évek
 
A kor hangulatát idézik majd a sziluettek, a ballonszoknyák, a kis dzsekik, a neon színek, a derékszabás, a koptatott farmerek és a vállat szabadon hagyó, bő topok. A nyolcvanas évek retrójából sohasem elég.
 
Pasisból csajos póló
A boyfriend jeans és a zakó után a férfi pólókat is kisajátíthatjuk. Egy-két fazonigazítás és nagyon csajossá alakíthatjuk át a felsőket. Csavarjuk fel az ujját és tegyünk a derekára egy övet, kapjunk fel hozzá egy legginget, csizmát vagy bakancsot, és kész is a vagány szettünk. Akkor sem kell szomorkodnunk, ha kedvesünk nem veszi jó néven, hogy megszabdaljuk kedvenc holmijait, a nőiruha-üzletekben is be lehet szerezni egy nagy fazonú pólót, felhajtott ujjal.
Bézs és olajzöld
 
A sivatagok hangulatát idéző bézs szín és a misztikus olajzöld, tavaszi megjelenése óta töretlenül hódít a hölgyeknél, így a divatházak erre a két befutó árnyalatra alapozták a kollekciókat. Remekül lehet párosítani az ősz további színárnyalataival, mint a barnával, és a szürkével.
 
Túlméretezett ponchók és kabátok
 
Ezek a meleg darabok remek szolgálatot nyújtanak majd a hűvösebb napokon. Természetességet és lazaságot sugallnak, ha farmerrel és wesco-csizmával párosítjuk. Ne ijedjünk meg, ha a szokásos méretünket két számmal nagyobbnak találjuk, most az a lényeg, hogy elvesszünk benne, mint egy nagy takaróban.
 
Black&White
 
Régi kedvenc színkombinációnk most újra visszatér. Ezzel a párosítással lehetetlen mellé lőni, csak akkor hibázhatunk, ha nagyon szigorúan vesszük a fekete-fehér párosítást, mert az iskolai ünnepségek hangulatát fogjuk vele idézni. Ezért igyekezzünk feldobni egy színes cipővel és ékszerekkel.
 
Favágó feeling
 
A sexy csíkos és a laza kockás mintáké lesz a főszerep. Az ingeknél az utóbbi lehet a favorit, amely a népszerű favágóstílusra hajaz. Bátran viselhetjük, úgy, hogy még fát sem kell hasogatnunk érte.
 
Rocker chick
 
A rock őrület sem hagy alább, hiszen ez a legszabadabb, legrebellisebb
Presztízs Magazin
műfaj a világon. A fashionben pontosan ezt az életérzést keresik a tervezők. Töretlenül hódítanak a rövid szegecses bőrdzsekik, zenekaros pólók, szakadt farmerek. A legújabb őrület ezen a téren a bakancs megjelenése, ami igazán kényelmes és tekintélyt parancsoló darab.
 
Rockabilly baby
 
A rockabilly stílusjegyeit idéző ruhadarabok ismét megjelennek a polcokon, a piros-kék párosítása, pöttyök, masnik, hózentrágerek, cseresznyés blúzok újra táncra hívnak.
 
Sikkes nadrágkosztüm
 
Az örök klasszikus most is jó vételnek bizonyulhat, ha úgy döntünk, szükségünk van egy komolyabb darabra a hétköznapokban.
 
Kötött pulóver
 
Mindenkinek található a szekrényében egy jó meleg kötött pulcsi, ami idén hatalmas népszerűségnek örvendhet. A 2010-es őszi trendben a pulóverek mintáját a nomád törzsek különböző szimbólumai uralják majd, amelyek élénk színekben pompáznak, hogy feldobhassák a hangulatunkat a szürke hétköznapokon.
 
Bőszárú nadrág
 
Mindenféle anyagból megtalálhatók lesznek a bő darabok, a legsikkesebb az élére vasalt, pasztell árnyalatokban pompázó nadrágok. A farmerek terén is bővül a kínálat, bár itt még szerencsére maradnak a csőszárú darabok is.
 
 
 
Presztízs Magazin
Bélelt bőrkabát
 
Megjelennek a szőrrel és meleg anyaggal bélelt változatok, ezeket a hidegebb téli napokon is viselhetünk majd. A fekete, szürke és barna különböző árnyalatait mutató kabátok, így remekül passzolnak hozzá a színes és mintás sálak és sapkák.
 
Prémes cipellők
 
Újdonságként kerülnek a piacra a skót kockás magas sarkúak és a prémmel díszített csizmák. Az utóbbi nagyon puha és meleg darab, de jobban járunk, ha csak száraz időre tartogatjuk.
 
Trendteremtő újdonságokkal ősszel sem kell számolnunk! Ezt kihasználva, a nyárvégi-ősz eleji leárazásokon, egy kis szerencsével naprakész darabokat újíthatunk be, a frissen piacra dobott daraboknál minimum ötven százalékkal olcsóbban! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése